Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2013 23:33 - Страхът...
Автор: unknowngirl Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1155 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 06.08.2013 01:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Kelly Clarkson - Because Of You

След като направих дебюта си днес с първия си блог ...Реших да напиша още един в рамките на деня.Боже, толкова е хубаво да споделяш това,което мислиш, да размишляваш върху това, което пишеш и да си останеш "непознат" . След като написах предишния блог, излязох, бях с една позната и тя ми спомена един филм... "Tres metros sobre el cielo" или в превод " Три метра над небето" ...Отдавна не бях гледала романтични филми, по принцип не си падам много, много по тях, малко по хард личност съм...но те са станали още по-голямо клише от това, което са били.После защо хората мислят, че всичко си има "happy end" или че света е "розов" . Преди да кажете, каквото и да било, да гледах целия филм, момче с труден живот и характер и момиче от средната класа с властни родители / КЛИШЕ / .Момичето се страхува от всичко и живее по идеите на семейството си, момчето прави точно обратното и изведнъж...УАУ...Те се срещат и ето я "ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ " ! Момичето става смело, а момчето се кротва уж и т.н. и т.н. Но като цяло идеята ми беше "страхът" и заглавието на песента горе го обяснява.
Способни сме да се страхуваме от всичко, стига да решим, че то не е по силите ни, че не сме достатъчно силни или смели за да го постигнем, готови сме да загърбим себе си, само за да не изпитвам страх от дадено нещо, а не трябва!Да, живота не е лесен, да трудно е, понякога ужасно трудно, изглежда така, че няма изход от ситуацията...НО / винаги има едно "но" стига да гледате внимателно / не е така!Живота колкото и жесток да е в някои случаи е прекрасен и трябва да го изживеем пълноценно!Да, той не може да е само хубав, но не може и да е само лош.Дъгата няма само два цвята нали?И в живота е така!Той е шарен, днес може да си тъжен, но утре може да те очаква нещо страхотно и невероятно, което да те направи щастлив! Това е !Не можем да предвидим какво ще се случи след минута, камоли на следващия ден, за това трябва да сме смели, да се борим, да мечтаем, да се стремим към нещо, да имаме желание за живот, въпреки всичко и всички, защото не знаеш зад кой ъгъл те чака щастието и трябва да сме готови да го търсим и да се борим за него!Да, зад ъгъла може да има и нещо лошо, нещо, което да ни нарани, но зад следващия може да се крие почти идеално правия път!Казвам "почти" , защото както ние хората не сме напълно идеални, така и нищо в живота не е идеално!Ако се страхуваш да направиш дадено нещо може да си спестиш болката, тъгата и самотата, но можеш и да не допуснеш до себе си и щастието, тръпката от непознатото, а дори и любовта! Не знам от къде точно ми дойде идеята за "страхът" и всичко изписано, но е факт и реших да споделя своето мнение, пък може и да вдъхна сили на някого с блога си, знам ли...Просто рискувах, рискувайте и вие!И нали знаете "Смелостта не е липса на страх, смелостта е да направиш каквото трябва въпреки това, че те е страх! " Unknown



Тагове:   самота,   смелост,   страх,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anaevada - :)))
04.08.2013 19:24
Филмът като цяло не ми хареса. Ако махна всичките ефекти, всичките подбрани дрешки и места, историята е повече от клиширана. Ама то нали затова е филм, визуално изкуство. :) Както казва Оскар Уайлд, "любовта не е на мода, убиха е поетите", въобще убиха я всички, които я използваха за комерсиалност, които я използваха въобще. А то е ясно, че всички я използват, дадоха и друго лице и въобще дотолкова я видоизмениха, че в изкуството взе да става синоним на "драма". Не в цялото изкуство, разбира се. :)
И да, всичко, което казваш е вярно, Unknown, поздрави! :)
цитирай
2. wonders - Мдаа
06.08.2013 10:50
И е важна гледната точка...дали чшата за теб ще е наполовина пълна...или наполовина празна ...всеки сам решава.Поздрави!
цитирай
3. unknowngirl - И двете сте много прави! За съжал...
06.08.2013 18:08
И двете сте много прави! За съжаление повечето хора са двете крайности или супер големи оптимисти или пълни песимисти. Обаче остава факта, че има и такива, които са мнение, че всичко е шарено и грозно-красиво! : )
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: unknowngirl
Категория: Лични дневници
Прочетен: 11217
Постинги: 5
Коментари: 9
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930